Blog

HLAS - sociálna demokracia

Peter Pellegrini

Choďte preč!

Peter Pellegrini
Vládnej koalícii spadla posledná maska. V prípade krízy vládnej koalície možno povedať, že história sa opakuje. Kým prvýkrát to bola tragédia, dnes je...

Vládnej koalícii spadla posledná maska.

V prípade krízy vládnej koalície možno povedať, že história sa opakuje. Kým prvýkrát to bola tragédia, dnes je to fraška. Napriek sľubom a výmene premiéra ľudia už pochopili, že táto koalícia nikdy iná nebola a, žiaľ, ani nebude. Spomeňme si, čo sa dialo pred rokom, keď na Slovensku zúrila pandémia a ľudia umierali po tisícoch. Každý zúfalo čakal, čo spraví vláda na ochranu svojich vlastných občanov. Igor Matovič mal na všetky problémy jediného vinníka a jediné vysvetlenie: Sulík nenakúpil testy. Na tlačových konferenciách verejne vyhlasoval, že jeho vlastný minister je osobne zodpovedný za smrť štyroch tisíc ľudí a za stratu jednej miliardy eur z našich spoločných financií. Richard Sulík zatiaľ dovolenkoval v Dubaji a problémy ľudí na Slovensku mu boli ukradnuté. Škriepili sa a zaoberali sa sami sebou. A Slovensko zatiaľ kraľovalo celosvetovému rebríčku v počte nových úmrtí.

To, čo sa na Slovensku deje dnes, je ako cez kopirák. Pandémia, chvalabohu, doznieva a jej následky nám bude pripomínať vyše 20-tisíc obetí a státisíce pozostalých. Ľudia však dnes čelia inej kríze – brutálnemu zdražovaniu a inflácii, ktorá ich každý jeden deň oberá o celoživotné úspory, znemožňuje im platiť hypotéky a dôchodcov v obchodoch núti k rozhodovaniu, či si radšej kúpia jedlo alebo lieky.

Rovnako ako pred rokom ľudia oprávnene čakajú, že ich štát nenechá napospas osudu. O to viac, že na rozdiel od pandémie, teraz má nástroje na to, aby sociálnu tragédiu zmiernil. Ukazujú nám to všetky okolité vlády, len nie tá slovenská. Vidíme, že Richard Sulík nedovolenkuje v Dubaji – dnes behá po Banskej Štiavnici a po slovenskom parlamente s Geissovcami. A Igor Matovič už nehovorí, že Sulík nekúpil testy, ale označuje ho za advokáta oligarchov a zbohatlíkov. Zázračný predseda vlády Heger je radšej zalezený a pomoc pre ľudí v nedohľadne. Opäť sa celé týždne odkladajú riešenia v prospech koaličných sporov, ktoré vláda definitívne doviedla za hranu únosnosti

Slovensko je dnes vo vážnej kríze. Žiaľ, na čele štátu naďalej stoja politici, ktorí sa nič nenaučili. Nedokážu pomôcť ľuďom, pretože im na nich nezáleží. Ich prioritami sú zatýkanie opozície, dodávanie zbraní a odrezanie štátu od ruského plynu a ropy bez náhrady a vízie. Vládnej koalícii spadla posledná maska. Stačí dať dokopy 90 hlasov a vypísať predčasné voľby. Je to jediná možná záchrana Slovenska pred úplnou katastrofou. Inflácia a obrovská kríza nepominú samy od seba ako pandémia, ale budú nás trápiť celé mesiace. A oni nie sú tí, ktorí by to vyriešili. A preto vás vyzývam: Choďte preč!

Zdroj: https://hnonline.sk/komentare/komentare/96019128-chodte-prec

<< Späť k článkom