29. októbra 2020

Stanovisko strany HLAS

Strana Hlas – sociálna demokracia považuje dnešné rozhodnutie ministra financií Hegera  ukončiť spolupracu s poradcom Miškovičom za nedostatočné. Minister Heger vytvoril figový list na prekrytie faktu, že Miškovič zarábal na štáte aj samospráve, ktoré su v rukách OĹANO.

Strana Hlas- sociálna demokracia je presvedčená, že tu nejde o 30 eur, ktoré mal na na hodinu, ale milión eur z vrecák daňových poplatníkov, ktoré išli tomuto politicky protežovanému advokátovi.Sme rozhodnutí podať  podnet na ÚVO a Protimonopolný úrad, aby preverili postupy pri verejných obstarávaniauch a odhalili podozrové machinácie v prípade tendrov.

Vyzývame ministra Hegera, ako aj iné mnisterstvá,  aby ukončili spoluprácu s advokátskou firmou Miškoviča a vypísali nové transparentné výberové konania, a tak naplnili svoje sľuby o transparetnosti, ktoré dali verejnosti pred voľbami. Rovnako vyzývame premiéra Matoviča aby okamžite odvolal pána Miškoviča z Legislatívnej rady vlády.

Súhlasím Viac info